flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформуємо про діяльність у 2017-му році

28 лютого 2018, 10:20

Ужгородський міськрайонний суд звітує про діяльність в 2017-му році:

В 2017-му році в судовій системі України відбулося чергове «перезавантаження»: стартував добір на посади суддів в місцеві суди, розпочав роботу Верховний суд як найвища інстанція в триланковій системі судочинства,  діяльність зі здійснення правосуддя провадиться за оновленим процесуальним законодавством, також розпочато процес укрупнення судових установ країни тощо.

Зміни торкнулися й Ужгородського міськрайонного суду. На тлі критичної нестачі суддівських кадрів, наприкінці року Президентом України постановлено укази щодо призначення суддів Тамаза Деметрадзе та Віталія Малюка для здійснення правосуддя. Щоправда, вакантними досі залишаються шість суддівських посад.

 Попри це, одинадцять суддів установи впродовж року ефективно обслуговували потреби краян в доступі до правосуддя. Так, до суду надійшло близько 19-ти тисяч справ, з них відсоток розгляду перевищує 90%.

Разом з тим, суддями забезпечено невідкладний розгляд шести тисяч клопотань правоохоронців щодо обрання міри запобіжного заходу особам, підозрюваним у вчиненні злочинів,  надання дозволів на проведення слідчих дій, скарг громадян на дії (бездіяльність)  органів досудового розслідування тощо.

Окрім цього, минулого року працівники суду набули навички у сфері комунікації, етики та психології задля якісного спілкування з відвідувачами установи. В свою чергу, володарі мантій поглиблювали наявні знання в правовій сфері на учбових семінарах Національної школи суддів. 

Більш того, судді Олексій Фазикош та Тамаз Деметрадзе навчатимуть майбутніх представників Феміди в межах спеціальної підготовки  кандидатів на посаду судді.

Знаковим для судової системи в 2017-му році стало проведення, безпрецедентного для національної та міжнародної спільноти, конкурсу до Верховного суду України. Так, Віктор Данко, в рамках відбору до ВСУ, одним з перших серед суддів найзахіднішого регіону країни, пройшов кваліфікаційне оцінювання й підтвердив належний рівень правових знань.

З метою покращення функціонування суду як установи, в Ужгородському міськрайонному суді переобладнано вільне приміщення під зал судового засідання, оновлено програмне забезпечення звукозапису судових засідань та здійснено заміну заґратованих приміщень для утримання підсудних на загородження зі скла у всіх залах судового засідання.

Задля забезпечення безпеки працівників та відвідувачів установи, посилено пропускний режим, шляхом встановлення технічних засобів контролю (металошукачів).

Вже вкотре працівники установи демонструють успіхи серед судових установ області - команда суду посіла «срібне» місце в турнірній таблиці.

Керівництвом установи, суддями та працівниками апарату проаналізовано діяльність за 2017-й рік та зроблено відповідні висновки щодо недопущення помилок в роботі.