flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ужгородський суд в системі електронного судочинства

29 січня 2019, 17:43

В час глобальної інформатизації суспільних відносин Ужгородський міськрайонний суд приєднується до системи електронного судочинства.

Інноваційна технологія «Електронного суду» дозволяє громадянам та юридичним особам в дистанційному порядку подати позовну та інші заяви, отримати рішення чи процесуальний документ, здійснити обмін документами між учасниками судових процесу тощо.

Наразі система «Електронний суд» працює в тестовому режимі, її офіційний «запуск» відбудеться 1 березня 2019 року. Саме на початку цьогорічної весни електронне судочинство стане обов’язковим для адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, органів державної влади та місцевого самоврядування. Громадяни та інші особи матимуть право вибору: користуватися перевагами технічного прогресу, або ж й надалі взаємодіяти з судом у паперовій формі.

Що для цього потрібно? Необхідно зареєструватися в Єдиній судовій інформаційно-телекомунакаційній системі з офіційної електронної пошти за допомогою електронно-цифрового підпису.

Отримати офіційну електронну пошту можливо натиснувши на посилання. В свою чергу здобути електронний-цифровий підпис можна в будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Подальшу процедуру реєстрації в системі електронного суду можна переглянути у відеоролику

Починаючи від сьогодні, працівники установи в обов’язковому порядку здійснюють сканування паперових  документів, що подаються громадянами та юридичними особами до суду та формують судову справу в електронному вигляді. Кожен бажаючий має можливість скористатися сервісом «Електронний суд» для дистанційного «спілкування» з судом та сторонами у справі. Приєднуйтеся, будемо тестувати електронне судочинство разом!