flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Приміряти» посаду судді

26 листопада 2018, 15:12

П’ятеро майбутніх суддів, в рамках спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, успішно завершили стажування у сфері цивільного судочинства.

Впродовж місяця кандидати на посаду судді, в реальних умовах відправлення правосуддя, поглиблювали теоретичні знання, набували практичний досвід і формували професійні якості.

Допомогу кандидатам в освоєнні майбутньої професії забезпечили судді Віктор Данко, Тамаз Деметрадзе, Наталія Дергачова та Ірина Шепетко. Саме вони, з огляду на професійний досвід, ділові якості та педагогічні здібності, були обрані наставниками майбутніх суддів.

В ході проходження практичної підготовки кандидати «приміряли» на собі посаду судді – приймали безпосередню участь у судових процесах з розгляду цивільних спорів, вивчали матеріали судових справ та ухвалювали процесуальне рішення.

Професіоналізм, відповідальність та результативність кандидатів під час проходження стажування було оцінено суддями-наставниками  відповідними  балами.

До слова, на цьому спеціальна підготовка майбутніх суддів не завершена, після проходження теоретичного навчання у сфері кримінального судочинства, кандидати знову повернуться до місцевого суду, аби на практиці пізнати особливості кримінального процесу.

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду