flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у вчиненні тяжкого насильницького злочину два місяці триматимуться за ґратами.

13 січня 2016, 02:19

 Судове засідання щодо розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу продовжено судом у попередньому складі суду, оскільки раніше заявлені захисниками заяви щодо відводу слідчого судді, представниками Феміди Ужгородського міськрайонного суду, не було задоволено.

Тож, судом було заслухано клопотання слідчого ГУ НП в Закарпатській області, погоджені прокурором щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою решті підозрюваним, відносно яких клопотання не розглядалось.

На підтвердження причетності осіб до інкримінованого злочинного діяння (частини 4 статті 296 ККУ) стороною обвинувачення надано ряд доказів: протоколи допиту свідків та потерпілих, протоколи огляду місця події тощо. Присутні у судовому засіданні прокурори вважають обрання для підозрюваних найсуворішого запобіжного заходу виправданим, оскільки на їх переконання, лише так можна уникнути настання наслідків у вигляді переховування від слідства та суду, впливу на свідків та потерпілих у будь-який спосіб та вчинення інших кримінальних порушень.

Захисник підозрюваного Антона Окорокова , у свою чергу, вважає обрання тримання під вартою як запобіжного заходу недоцільним та наполягав на домашньому арешті. "Останній буде достатнім для виконання процесуальних обов'язків та недопущення заявлених прокуратурою області ризиків",- стверджує адвокат підозрюваного.

Також, розглянувши клопотання відносно наймолодшого підозрюваного у інциденті, 23-и річного жителя Івано-Франківської області, який на разі проживає у Києві, суд з огляду на діяльність Василя Малковича, пов'язану з постійним переміщенням по території України "в гарячі точки", а також враховуючи, що представниками ГУ НП у Львівській області 12-го січня було оголошено підозру у вчиненні ним наприкінці 2015-го року аналогічного кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 ККУ, вважає за необхідне тримання під вартою зазначеної особи до березня поточного року. Розмір застави, визначено слідчим суддею не було, з огляду на те, що Малкович підозрюється у вчиненні насильницького злочину.

Захистом, з метою створення позитивної характеристики підозрюваного Тищенко, було надано ряд документів, що вказують на його неодноразову участь у волонтерському русі  й занятті благодійною діяльністю. Заслухавши обидві сторони процесу та дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку щодо необхідності обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави, про що слідчим суддею, постановлена відповідна ухвала.

Зрештою, відносно усіх п'яти підозрюваних у інциденті поблизу "Драгобрата", слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строком до 08 березня 2016-го року. Слідчим суддею роз’яснено, що дана ухвала може бути оскаржена учасниками кримінального провадження до апеляційного суду Закарпатської  області у п’ятиденний строк.

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.