flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсудний намагався заподіяти собі ушкодження, проте свій намір реалізувати йому не вдалося

06 січня 2016, 10:06

 Вчора в Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області відбулося судове засідання, на якому слідчим суддею розглядалося питання щодо продовження строку тримання під вартою для обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого  частиною 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

До слова, строк тримання під вартою у підсудного закінчився 05.01.2016-го року, цього ж дня судом й розглядалося клопотання місцевої прокуратури щодо продовження даного запобіжного заходу.

Враховуючи, що слідство у даній справі триває, а застосування більш м’якого запобіжного заходу не видається за можливе, в силу попередньої поведінки обвинуваченого – порушення ним умов домашнього арешту та з огляду на тяжкість вчиненого діяння, суд дійшов висновку про доцільність продовження строку тримання під вартою до березня поточного року.

Під час проголошення судом постановленої ухвали, підсудний для ймовірного ушкодження себе, спробував застосувати невідомий предмет, проте представниками конвойної служби Національної гвардії України було попереджено реалізацію ним запланованого. Оперативно відреагувавши, шляхом застосування спецзасобів, негативні наслідки було мінімізовано.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду