flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запобіжний захід відносно підозрюваного мукачівця обрано

08 грудня 2015, 20:30

    Близько 3-х годин в Ужгородському міськрайонному суді відбувався розгляд клопотання прокуратури Закарпатської області щодо обрання відносно Лакатоша К.К. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

      Нещодавно в Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області  відбувся розгляд клопотання прокуратури Закарпатської області щодо обрання відносно Лакатоша К.К. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

       Органами досудового розслідування, мешканець Мукачева  підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 296 (Хуліганство) та статтею 146 (Незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Разом з тим, сьогодні, прокуратурою Закарпатської області вищевказану підозру доповнено частиною 3 статті 135 та статтею 386 (Перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку).

          Тож, заслухавши клопотання представника прокуратури та доводи сторони захисту, суд, враховуючи тяжкість інкримінованих  підозрюваному діянь, дійшов висновку про доцільність ізоляції підозрюваного від суспільства, шляхом обрання  виняткового запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою. Розмір застави визначений судом не був, враховуючи, що Лакатош К.К. підозрюється у вчиненні насильницького злочину.

         Разом з тим, строк дії ухвали про застосування даного запобіжного заходу триватиме до 4-го лютого 2015 року. Проте, судом наголошено, що ухвала може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.