flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Акція протесту в Ужгородському міськрайонному суді.

18 листопада 2015, 20:22

            В приміщенні Ужгородського міськрайонного суду відбувся пікет громадських активістів на чолі з юристом та позивачем у справі щодо оскарження рішень Ужгородської міської ради, ухвалених 9-го листопада 2015 року.

                                      

         Нагадаємо, 16-го листопада суддею Ужгородського міськрайонного суду  винесено ухвалу про залишення вищезазначеної позовної заяви  без руху. Підставами прийняття такого судового рішення є недотримання вимог Кодексу адміністративного судочинства України та положень законодавства щодо сплати судового збору. (більше за посиланням)

      Причини залишення позовної заяви без руху були доведені активістам безпосередньо суддею Світлик Оксаною Михайлівною, що постановила зазначену ухвалу. Також, суддя наголосила на можливості усунути вказані недоліки до 27-го листопада цього року. Більш того, суддя зауважила на можливості позивачів, які не згодні з ухвалою про залишення останньої без руху, скористатись правом на апеляційне оскарження прийнятого рішення суду до вищестоящої інстанції, проте обурений натовп відмовлявся сприймати озвучені підстави для залишення позову без руху як законні. 

                                                 

         Увагу активістам, які вимагали невідкладного забезпечення адміністративного позову,  приділив і голова суду Віктор Йосипович Данко, який наголосив присутнім на незалежності кожного судді та неможливості втручання його як особи, що займає адміністративну посаду, у процес здійснення судочинства кожного конкретного судді .

          Нагадаємо, що у відповідності до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя приймає рішення керуючись положеннями чинного національного законодавства. У разі сумніву в законності постановленого судом процесуального документу, Законом надано право особі оскаржити таке до суду вищої інстанції,  однак вплив на суд в будь-який спосіб, в тому числі й неповага до суду, забороняється.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.