flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позовна заява щодо рішень Ужгородської міської ради від 9-го листопада 2015 року – суд ознайомлений.

17 листопада 2015, 10:14

 Суд ознайомився з позовною заявою щодо визнання рішення та дій Ужгородської міської ради від 9-го листопада 2015 року протиправними.

12-го листопада до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надійшла позовна заява про визнання протиправними дій та рішень Ужгородської міської ради, ухвалених 9-го листопада 2015 року на четвертому пленарному засіданні чергової XXVII сесії Ужгородської міської ради VI скликання. Згодом, 16-го листопада, відповідальними працівниками суду зареєстровано заяву позивачів про доповнення обґрунтувань вказаного адміністративного позову.

Суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області вчора, 16-го листопада 2015 року, винесено ухвалу про залишення зазначеної позовної заяви без руху. Підставами є недотримання вимог Кодексу адміністративного судочинства України та положень законодавства щодо сплати судового збору. Зокрема, відповідно до ухвали, частиною 6 статті 6 Закону України «Про судовий збір»: за подання позову немайнового характеру, у разі коли такий подається одночасно кількома позивачами,  судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом.  До суду ж, для підтвердження сплати позивачами судового збору надійшли дві квитанції, платником яких є лише один з  чотирьох позивачів.  Крім того, враховуючи положення частини 3 статті 6   вказаного Закону,  судовий збір підлягає сплаті за кожну вимогу немайнового характеру , що заявляється в позові.

Відтак, правових підстав для розгляду клопотання про забезпечення зазначеного  позову, яке надійшло до суду 13-го листопада та уточнене позивачами 16-го листопада, до відкриття провадження у адміністративній справі, немає.

Зрештою, судом надано строк до 27-го листопада для усунення позивачами недоліків поданої заяви.  

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.