flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вперше на Закарпатті підписано Угоду про партнерство в рамках проекту «Відкритий Суд»

16 листопада 2015, 16:38

 Сьогодні, голова Ужгородського міськрайонного суду зустрівся з очільником громадської організації «Відкрита Україна» Станіславом Батриним.

              В межах візиту керівника проекту «Відкритий суд» Станіслава Батрина відбулося підписання  Угоди про партнерство.

         Партнерство між Ужгородським міськрайонним судом та ГО «Відкрита Україна» здійснене з метою практичної імплементації конституційного положення щодо гласності як засади здійснення правосуддя та норм оновленого законодавства «Про судоустрій та статус суддів» в частині відкритості судового розгляду.  Інформування громадськості про укладення даної Угоди, ступінь її виконання, а також проведення спільних заходів у рамках проекту «Відкритий суд» покладається на сторін, що підписали зазначений документ.

                            

       За словами голови Ужгородського міськрайонного суду: «Можливість доступу громадськості на судові засідання є нормою відправлення правосуддя в демократичному суспільстві, Ужгородський міськрайонний суд, як і представники Феміди будь-якої судової інституції можуть обмежити дане право виключно у випадках передбачених законодавством. Підписання та практична імплементація цієї Угоди ще раз засвідчує, що наш суд як установа, є відкритим для суспільства та здійснює правосуддя виключно в рамках положень Закону, з метою захисту прав та інтересів особи».

       В свою чергу, Станіслав Батрин зауважив, що аналогічна Угода підписана Верховним Судом України, Вищим спеціалізованим судом тощо, проте Ужгородський міськрайонний суд першим з судів нашого регіону домовився про співпрацю в рамках проекту «Відкритий Суд». Разом з тим, очікує, що Ужгородський міськрайонний суд буде, так званим, локомотивом потягу прозорості й відкритості судової влади в області.

                                                                                   

      До слова, активісти «Репортера Відкритого Суду» вже побували в Ужгородському міськрайонному суді й надалі продовжують відвідувати судові засідання.

     Тож, сподіваємося, що впровадження положень зазначеної Угоди в реальну площину сприятиме виявленню порушень з боку сторін у справі , подоланню бар’єру, що склався між громадськістю та судами, і в кінцевому результаті - підвищить довіру громадян до судової системи в цілому.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.