flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чи залишаться суди без охорони?

10 листопада 2015, 14:26

 Сьогодні на порталі Кабінету Міністрів України опубліковано постанову №906 від 09.11.2015, якою врегульоване питання щодо охорони судів.

Нагадаємо, прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про Національну поліцію» передбачають створення підрозділів відомчої воєнізованої охорони Державної судової адміністрації України. Проте, у зв’язку з тим, що механізму створення такої служби не було передбачено жодним нормативним актом, а положення щодо воєнізованої охорони почало діяти, постало питання, хто забезпечувати належний порядок пропуску до судових установ й забезпечуватиме охорону приміщень та безпеку працівників й відвідувачів суду?!

Постановою КМУ «Про забезпечення охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз», яку сьогодні оприлюднено на Урядовому порталі передбачено, що  охорона судів, інших органів та установ судової системи здійснюватиметься підрозділами Національної гвардії та Національної поліції. Такий захід носитиме виключно тимчасовий характер, до створення й  початку виконання в повному обсязі повноважень відомчою воєнізованою охороною Державної судової адміністрації.

Тож, наразі в Ужгородському міськрайонному суді зберігається існуючий порядок охорони судів. Проте,  на варті безпеки суду та його відвідувачів відтепер – представники вже Національної поліції нашого регіону.

                             

                                                 Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.