flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівників суду навчали як формувати суддівське досьє

06 листопада 2015, 08:42

Для належної реалізації законодавчого положення щодо формування суддівського досьє уповноваженим представником Ужгородського міськрайонного суду було відвідане навчання у Львові.   

         Відповідно до Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» ДСА України має забезпечити створення та передачу Вищій кваліфікаційній комісії суддів України суддівських досьє щодо суддів різних інстанцій та спеціалізації, в тому числі й  місцевих судів, у строк до 28-го березня 2016 року.

              Для належної реалізації даного законодавчого положення уповноваженим представником Ужгородського міськрайонного суду було відвідане навчання у Львові  на тему «Порядок ведення суддівського досьє».

             Теоретичну інформацію в оволодінні знаннями щодо оформлення суддівського досьє для працівників судів загальної юрисдикції Західного регіону було надано начальником управління кадрового забезпечення  ДСА України Яною Машаровою та провідним спеціалістом Департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатом на посаду судді секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Дмитром Рудковським.

       «Для підкріплення отриманих знань та з метою формування практичних навичок щодо створення суддівського досьє, нами, учасниками навчання, було виконано ряд завдань, за наслідками виконання якого було проведено роботу над помилками», - стверджує учасник вказаного навчання, відповідальний представник Ужгородського міськрайонного суду.

          Суддівське досьє включатиме в себе персональні дані судді – прізвище та ім’я, дата й місце народження; інформацію та документи, пов’язані з кар’єрою судді, в тому числі й відомості про освіту, наявний науковий ступінь чи вчене звання; інформацію про ефективність здійснення судочинства суддею, про дисциплінарну відповідальність останнього, а також дані про відповідність судді етичним та антикорупційним критеріям.

           Разом з тим, суддівське досьє є сукупністю документів з обмеженим доступом, яке містить інформацію для службового користування, крім інформації та документів, оприлюднення яких передбачене законом. Особи, які беруть участь у формуванні суддівських досьє, не можуть поширювати або передавати третім особам інформацію, яка становить зміст суддівського досьє та стала їм відома при виконанні функцій щодо формування такого.

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду