flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чергове судове засідання з присяжними

15 жовтня 2015, 15:29

 15-го жовтня в Ужгородському міськрайонному суді відбулося слухання справи за участю присяжних.

Головуючий у справі Придачук О.А., суддя Данко В.Й.  та присяжні сьогодні вирішували долю засудженого до довічного позбавлення волі за вбивство трьох осіб.

До канцелярії суду надійшло клопотання прокуратури області про перенесення слухання по даному процесу на іншу дату, у зв’язку з зайнятістю державних обвинувачів в іншому судовому засіданні, за межами Ужгородського району. Разом з тим, судом заслухано думку адвокатів засудженого, які вказали: «Оскільки прокуратура має не одного працівника, а про дату та час розгляду даної справи таких було повідомлено завчасно, вважаємо, з урахуванням положень Кримінального процесуального кодексу України, за можливе розгляд справи за відсутності представників цього органу». Позицію захисників підтримав і засуджений, стосовно якого розглядається справа.

Проте, за спільним рішенням професійних та «народних» суддів, з урахуванням думки захисників та засудженого, клопотання прокуратури - задоволено, а слухання у справі перенесено на іншу дату - 23 жовтня 2015 року, у зв’язку з недоцільністю розгляду такої категорії справ за відсутності державного обвинувача.

 

Прес-служба Ужгороського міськрайонного суду.