flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головою Ужгородського міськрайонного суду проведено прийом громадян

05 жовтня 2015, 13:32

        Сьогодні відбулася зустріч очільника суду та громадськості  з приводу справ, що перебувають на розгляді в суді першої інстанції.

    З усними заявами до голови суду, В.Й. Данко, звернулися чотири особи. Предметом обговорення на жовтневому прийомі громадян були справи, котрі перебувають у провадженні суддів Ужгородського міськрайонного суду , а також справи щодо яких представниками Феміди ухвалені проміжні або ж остаточні рішення.

       Відтак, пенсіонерка, інвалід II групи звернулася до голови суду щодо ухвали, якою позовну заяву подану нею, залишено без руху. В свою чергу, голова суду  не тільки з’ясував, що суддею було постановлено відповідну ухвалу, у зв’язку з недотриманням заявницею вимог Цивільно-процесуального кодексу України  та надано строк для усунення допущених недоліків, а й доручив відповідальним працівникам апарату суду здійснити реєстрацію зміненої позовної заяви. «Ви маєте змогу звертатися до вторинної правової допомоги, де певним категоріям осіб, до прикладу особам похилого віку, безоплатно надається кваліфікована консультація з правових питань», - порадив громадянці В.Й. Данко.

       Прохання заявників посприяти у вирішенні справ, головою суду не розглядалися, оскільки будь-який суддя у своїй діяльності є незалежним, керується виключно законом та внутрішнім переконанням. Зрештою, заявники з розумінням поставилися до цього факту. Разом з тим, висловлювали подяку за відповіді, рекомендації та практичну допомогу надану в ході сьогоднішнього прийому громадян.

       Нагадуємо, що на виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» прийом громадян проводиться головою Ужгородського міськрайонного суду першого понеділка кожного місяця.

 

                                                    Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду