flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щомісячний прийом громадян в Ужгородському міськрайонному суді

17 вересня 2015, 13:53

           В Ужгородському міськрайонному суді першого понеділка поточного місяця головою суду проводиться прийом громадян.

       За результатами вересневого прийому, головою суду В.Й Данко,  на виконання вимог Закону України «Про звернення громадян»,  вислухано та надано роз’яснення 5-ти громадянам.

       Більшість усних заяв останніх стосувалися розгляду їх справ по суті. «На разі проводиться прийом громадян, котрий не передбачає собою обговорення  конкретних справ, неодноразово наголошував  голова суду. Крім того не прийматимуться до розгляду прохання заявників щодо впливу голови суду на порядок та результат судочинства у справах, які перебувають в провадженні суддів Ужгородського міськрайонного суду.»

           Відтак, скаргу ужгородки  на дії представника Феміди щодо порушення її процесуальних прав як сторони у справі, внаслідок чого суддею, на думку заявниці,  винесено заочне рішення у справі без належної оцінки доказів, було залишено головою суду без задоволення. «Відповідно до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» голова суду не уповноважений втручатися в діяльність суддів під час здійснення останніми судочинства», - стверджує В.Й. Данко.

        Також до голови суду звернулася ужгородка,  заяву про видачу дубліката виконавчого листа якої, було залишено ухвалою суду без руху. Ознайомившись з даною ухвалою, Віктор Йосипович порекомендував заявниці звернутися першочергово до Державної виконавчої служби, оскільки зі слів заявниці вбачається, що виконавчий лист був втрачений з вини працівника цього органу. Зібравши необхідні докази та за наявності відповідних правових підстав, судом повторно вирішуватиметься питання щодо видачі дубліката виконавчого листа.

       Зрештою, головою Ужгороського міськрайонного суду, за загальною оцінкою заявників  присутніх на прийомі, були надані ґрунтовні рекомендації та вичерпні відповіді на поставлені запитання.

          Нагадаємо, що черговий прийом голови суду заплановано на 5 жовтня 2015 року в стінах Ужгородського міськрайонного суду. 

                                     

                                           Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду