flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів Ужгородського міськрайонного суду

19 серпня 2015, 08:08

                         14 серпня 2015 року в Ужгородському міськрайонному суді відбулися загальні збори суддів , у яких взяли участь 16-ть представників Феміди.

        Серед питань порядку денного було обговорено важливі аспекти відправлення правосуддя у справах про адміністративні правовопорушення та у кримінальних справах, зокрема встановлено порядок продовження строку тримання під вартою.        

        Зборами також було заслухано голову суду Данко В.Й. щодо звіту Ради суддів України про втручання в діяльність суддів як порушення гарантії незалежності судді, передбаченої Законом України «Про судоустрій та статус суддів» та чинним законодавством України.  Відтак, аналіз звернень до Ради суддів України дає можливість зробити висновок, що найбільш поширеними та такими, що набувають системного характеру, є випадки дій громадських організацій, учасників судового провадження, а інколи й окремих народних депутатів та представників органів прокуратури щодо висловлення власного відношення до судової влади загалом та окремих суддів чи до процесуальних рішень винесених останніми зокрема. «Окремі народні депутати, високопосадовці органів виконавчої влади та прокурори публічно, з відвертою неповаго коментують і критикують судові рішення, заявляють про їх неправосудність, хоча ці рішення в установленому процесуальним законом порядку не скасовані», - вказується в рішенні РСУ від 22.07.2015. Тому, такі дії та висловлювання визнано неприпустимими та такими, що грубо порушують основи судоустрою України.

          Також, Рада суддів повідомила про рішення стати членом Міжнародного Консорціуму з питань досконалості суду. Членство в  міжнародній мережі суддів сприятиме вдосконаленню функціонування суду та налагодженню ефективної комунікації судової влади з громадськістю.

       Проте, найбільш важливим питанням порядку денного було обрання делегатів Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області на спільні збори суддів місцевих загальних судів України. Шляхом проведення таємного голосування та підрахунку результатів голосування відповідальними членами лічильної комісії такими делегатами обрані судді - Деметрадзе Т.Р. та Семерак І.О.

        

                                               Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду