flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ужгородський міськрайонний суд приймав гостей з ОБСЄ

17 серпня 2015, 08:06

                             

                   Сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді відбулася зустріч голови суду Данко В.Й. та  спостерігачів  Спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ -  Драгославом Цветісом та Анатолієм Дзізінським.

                          

                                                                  

              Предметом дискусії були нагальні проблеми сьогодення: п’ята та шоста хвилі мобілізації, її результати, а також питання щодо успішності реформування судової  системи.

                В першу чергу, шановних представників ОБСЄ цікавила інформація у військовій сфері, зокрема, обговорювалося питання щодо кількості справ та результатів розгляду  за період останніх хвиль мобілізації. Відомо, що ухилення від мобілізації є чи не найбільшою проблемою України, зокрема й Закарпаття. Проте,  на разі, у провадженні Ужгородського міськрайонного суду не перебуває жодної справи щодо злочину, передбаченого статтею 336 ККУ. За період з жовтня 2014 по серпень 2015 року судом першої інстанції було розглянуто 3 справи щодо даного криміналізованого діяння. Відтак, обвинувальним вироком  суду винних осіб було засуджено.

                Голова суду наголосив, що апарат Ужгородського міськрайонного суду співпрацює з Закарпатським обласним військовим комісаріатом . Так, під час 2-ї хвилі мобілізації, працівник суду отримавши повістку не вагаючись вступив до лав Збройних Сил Україні й  протягом року      виконував свій громадянський обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції.  

             Актуальним для нашого регіону є питання щодо законності вручення повісток при перетині кордону, оскільки, основний обов’язок судової гілки влади – відправлення правосуддя та відновлення порушених прав, у разі звернення заінтересованих осіб з відповідними позовними заявами до суду, останній, у свою чергу, буде вирішувати даний спір по суті.

               Зацікавило спостерігачів ОБСЄ, які проблеми в судовій системі та в суді зокрема, існують на регіональному рівні?  Голова суду зазначив:  «В мене немає, передусім, морально-етичного права скаржитися на якість матеріально-технічного забезпечення суду, у зв’язку з подіями, які відбуваються в країні та регіоні, а тому більшість поточних завдань намагаємося вирішувати власними силами. Однак, сподіваємося, що після закінчення АТО, принаймні такий недолік як відсутність достатньої кількості залів судових засідань, буде вирішено»

              Візит спостерігачів ОБСЄ відбувся, перш за все, для представлення та для інформування керівництва суду про відповідну діяльність Спеціальної моніторингової місії на теренах Закарпаття. Також, голова суду  наголосив, що двері Ужгородського міськрайонного суду є відкритими для всіх бажаючих.

 

 

 

                                                                       Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду