flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні, 21 серпня, суддя Ужгородського міськрайонного суду ухвалив ВИРОК стосовно двох громадян, які за попередньо змовою вчинили умисний злочин, спрямований на незаконне заволодіння бюджетними коштами виділеними на будівництво загальноосвітньої школи

22 серпня 2023, 13:59

  Сьогодні, 21 серпня, суддя Ужгородського міськрайонного суду ухвалив ВИРОК стосовно двох громадян, які за попередньо змовою вчинили умисний злочин, спрямований на незаконне заволодіння бюджетними коштами виділеними на будівництво «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 500 учнів у с. Кваси, Рахівського району».

Так зловмисники, завищуючи вартість та обсяг виконаних будівельних робіт, завдали збитки бюджету на суму 764 730 грн. згідно з висновками експерта.

Один із обвинувачених, який був директором і одночасно засновником будівельної компанії, являючись службовою особою, вносив у офіційні документи неправдиві відомості про роботи які фактично не виконувались.

Інший обвинувачений, який обіймав посаду начальника Управління капітального будівництва Закарпатської обласної державної адміністрації, будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив пособництво в заволодінні бюджетних коштів на користь будівельної компанії. Це відбулося шляхом внесення неправдивих відомостей до актів приймання виконаних будівельних робіт, щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт з будівництва школи.

Згідно рішення суду, директор будівельної компанії визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, та засуджений до позбавлення волі на 7 років і 1 місяць, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій, строком на 3 роки, та з конфіскацією усього майна, що є його власністю.

Щодо іншого обвинуваченого, службовця обласної адміністрації, він також визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, та засуджений до позбавлення волі на 7 років і 1 місяць, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій, строком на 3 роки, та з конфіскацією усього майна, що є його власністю