flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у незаконному переправленні осіб через державний кордон України

09 травня 2022, 15:33

Суд обрав запобіжний захід,  підозрюваному у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

⠀⠀ ⠀⠀

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 35-річному харків’янину, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

⠀⠀ ⠀⠀

Із матеріалів клопотання вбачається, що підозрюваний протягом квітня-травня поточного року реалізовуючи злочинний умисел на одержання грошових коштів, за грошову винагороду в розмірі 15 000 Євро, за попередньою домовленістю з невстановленим колом осіб  мав організувати незаконне переправлення осіб через державний кордон України поза пунктом пропуску  шляхом порад щодо найсприятливішого для цього часу, маршруту, а також способу перетинання державного кордону.

 

При обранні запобіжного слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

⠀⠀ ⠀⠀

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під варто та визначив розмір застави в сумі 992 тисячі 400 гривень.

 

                 ⠀⠀ ⠀⠀

Наразі триває досудове розслідування.