flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Подання декларацій присяжними!

21 лютого 2022, 13:06

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» визначені особи, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Підпункту ґ пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» визначає присяжних як суб`єктів декларування, виключно під час виконання ними обов’язків у суді.

Отже, присяжні набувають статусу суб`єкта декларування, у зв`язку із виконання ними обов’язків у суді.

Ужгородський міськрайонний суд  Закарпатської області нагадує про необхідність подання до 01 квітня 2022 року присяжними електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік. Упродовж 7 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Тобто, якщо протягом 2021 року Ви брали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримали виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2022 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Особи, включені до списку присяжних та які протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування і не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Для заповнення  декларації  присяжним  необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

Звертаємо увагу на те, що порушення  вимог  фінансового  контролю, умисне  недекларування або декларування  недостовірної  інформації є корупційними правопорушеннями, за  які  передбачено  адміністративну та кримінальну  відповідальність.

 

Прес-служба суду.