flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено рішення у справі про затримання громадянина КНР до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні

13 серпня 2021, 19:21

Сьогодні Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області був розглянутий адміністративний позов військової частини ДПС України про затримання громадянина КНР для вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні.

Як встановлено судом, 10 серпня 2021 року за незаконне перетинання державного кордону з України в Словацьку Республіку був затриманий іноземець згідно з  вимогами статті 263 КУпАП, який своїми діями порушив вимоги статей 9 та 12 Закону України «Про Державний кордон України».

Відтак, перебуваючи в Україні відповідач подав заяву до ДМС України про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

За результатами розгляду справи судом було задоволено адміністративний позов та ухвалено затримати громадянина КНР до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні, на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

 

 

 

Пресслужба Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області