flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою без визначення застави: обрано запобіжний захід підозрюваному, що здійснив наїзд на прикордонника

19 листопада 2018, 11:45

В неділю слідчим суддею в невідкладному порядку розглянуто клопотання правоохоронців щодо обрання запобіжного заходу 34-річному мешканцю міста Рахова.

З внесеного правоохоронцями клопотання та доданих матеріалів вбачається, що підозрюваний вчинив наїзд автомобілем на прикордонника під час здійснення ним службових обов’язків з виявлення та припинення протиправної діяльності на державному кордоні. Від отриманих травм працівник прикордонної служби помер у лікарні.

Відтак, особі інкримінують вчинення злочину передбаченого статтею 348 ККУ (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

В судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному, останній причетність до злочину не заперечував, розкаявся у вчиненому.

Проте, з огляду на поведінку особи безпосередньо після події – втеча з місця злочину, особливу тяжкість інкримінованого діяння, а також з метою запобігання спробам підозрюваного перешкоджати кримінальному провадженню,  слідчий суддя застосував найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду