flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою з можливістю внесення застави: меру міста Ужгород обрано запобіжний захід.

06 вересня 2018, 14:28

Щойно  міському голові Ужгорода Богдану Андріїву було обрано запобіжний захід. Очільник обласного центру Закарпаття підозрюється у вчиненні ряду злочинів, а саме Привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем (частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України) та Службове підроблення (частина 5 статті 191 ККУ).

Присутній на судовому засіданні підозрюваний, причетність до вчиненого заперечив. Сторона захисту зазначила, що підозра, пред’явлена прокуратурою, є необґрунтованою, а ризики уникнення покарання за вчинене – відсутні. В свою чергу, прокурор просив суд обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зазначимо, що визначення розміру застави є обов’язковою умовою при обранні такого запобіжного заходу.

Зрештою, заслухавши доводи сторін, слідчий суддя обрав підозрюваному – меру міста Ужгород – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у 440 тисяч  гривень.

Довідково: Обрання запобіжного заходу це процесуальна дія, яка вчинюється слідчим суддею під час досудового розслідування, з метою запобігання спробам підозрюваного переховуватися від слідства та суду, знищення доказів, незаконного впливу на свідків кримінального правопорушення тощо.

При розгляді слідчим суддею такого клопотання не вирішується питання щодо винуватості особи й призначення покарання.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду