flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Прослушка» в кабінеті голови Ужгородського міськрайонного суду. ВІДЕО!

26 квітня 2018, 11:12

Головою суду виявлено факт проникнення невідомих осіб до Ужгородського міськрайонного суду.

Переглянувши відео з камер внутрішнього спостереження установи, оснащених функцією нічного бачення, вдалося встановити наступне. В неробочий час, приблизно опівночі, двоє осіб в масках, зайшли до приміщення установи. По ходу слідування невідомих осіб до кабінету очільника суду, останні закривали камери відеоспостереження спеціальним механізмом.

Припускаємо, що проникнення осіб відбулося за попередньою змовою з Нацгвардійцями, на яких покладено обов’язок цілодобової охорони суду. До слова, слідів злому не виявлено.

Одразу після встановлення факту перебування сторонніх осіб в будівлі, очільник суду  Віктор Данко звернувся до правоохоронців. Слідчо-оперативна група виявила в робочому кабінеті Віктора Данка технічний пристрій негласного отримання інформації  - «прослушку».  Останній був вмонтований в розетку.

Тож, з’ясувати  яким чином особи потрапили в цілодобово охоронювану Нацгвардійцями будівлю, ким ініційовано встановлення камер та безпосередніх виконавців завдання - доведеться СБУ.

Більш того, в кабінеті Віктора Данка, знаходяться матеріали судових справ, в тому числі й тих, що містять таємну інформацію та приватні дані учасників справи. Факт проникнення має небезпеку витоку вказаних відомостей.

Принагідно повідомляємо, що подібне негласне втручання в діяльність судді , посягає на незалежність конкретного представника Феміди й на самостійність судової влади в цілому!

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду