flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ОБСЄ завітали до Ужгородського міськрайонного суду

16 березня 2018, 15:08

Сьогодні очільник установи Віктор Данко поспілкувався з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні паном Ахмедов та паном Фазлі. В рамках зустрічі говорили про реформу судової гілки влади, зміни в законодавстві,  кадровий стан в суді та про ситуацію з дотримання прав людини на Закарпатті.

Віктор Данко проінформував спостерігачів ОБСЄ про очікуване навантаження на суддів, внаслідок змін в кримінальному процесуальному законодавстві в частині посилення судового контролю за діяльністю органів, що здійснюють досудове розслідування злочинів.

Враховуючи прогнозоване збільшення справ, голова суду висловив потребу суддівського корпусу установи у збільшенні кількості представників Феміди. «Наразі в Ужгородському міськрайонному суді здійснюють правосуддя 12-ть суддів, з 2019-го року їх кількість зменшиться, у зв’язку з закінченням 5-річного строку повноважень у чотирьох представниць Феміди», - зауважив Віктор Данко.

Відрядження суддів з менш навантажених судів та призначення нових кадрів, на думку керівника установи, здатне покращити ситуацію з своєчасним  розглядом справ в судах.

Серед іншого з гостями обговорено питання кваліфікаційного оцінювання суддів. Як суддя, котрий підтвердив здатність здійснювати правосуддя, Віктор Данко висловив позитивне враження про зміни в судовій системі в цілому, та надав схвальні відгуки щодо процесу оцінювання суддів, зокрема.

Представники ОБСЄ цікавилися питанням дотриманням прав людини на території Закарпаття, зокрема «зриву» акції за права жінок в місті Ужгород. У звязку з відсутністю справ відносно даної події в суді, установа неправомочна коментувати вказану ситуацію. Разом з тим, надано інформацію за результатами обрання запобіжного заходу підозрюваним у пошкодженні майна Товариства угорців Закарпаття.

По завершенню зустрічі, представники суду та ОБСЄ обмінялися словами вдячності за конструктивне обговорення важливих питань «життя» суду.

 

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду