flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виправдувальний вирок для декана факультету здоров’я УжНУ

16 лютого 2018, 18:33

Сьогодні суддя Ужгородського міськрайонного суду постановив виправдувальний вирок декану факультету здоров’я місцевого університету.

Нагадаємо, влітку минулого року, прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт, за яким декану факультету здоров’я інкриміновано  вчинення закінченого замаху на одержання неправомірної вигоди в розмірі п’яти тисяч гривень. Як вбачається з обвинувального акту, вказані кошти обвинувачена мала намір отримати від матері студента (хлопець не здав заліково-екзаменаційну сесію)  за сприяння у невідрахування останнього з навчання.

Щоправда, в ході судового розгляду, інкриміноване обвинувачення не знайшло належного доказового підтвердження.

Під час судового розгляду, матір’ю студента надано покази, в яких вона заявила, що обвинувачена вимагала у неї 400 доларів США, шляхом написання вказаної суми на папірці. Оскільки, в невеликому приміщенні, окрім вищевказаних учасників, перебували й інші особи, жоден з яких не підтвердив зазначене, суд критично оцінює таку заяву.  Та й сама заявниця, за словами сторони захисту, не змогла детально пояснити яким чином та при яких обставинах відбулося вимагання, та чому у неї склалося враження, що декану факультету необхідно надати грошову суму.

Більш того, судом, серед іншого, досліджено матеріали, в яких відображено розмову матері студента з деканом факультету й встановлено, що на усі пропозиції «віддячити» обвинувачена неодноразово відповідала категорично, що їй нічого не треба.

Враховуючи норми національного та міжнародного законодавства в частині, що обвинувальний вирок ухвалюється лише за умови доведення у ході судового розгляду винуватості особи у вчиненні злочину, суд постановив визнати декана факультету здоров’я УжНУ  - невинуватою.

Судом не встановлено доказів, які б беззаперечно, поза розумним сумнівом, доводили вину обвинуваченої в отриманні неправомірної вигоди.

Повідомляємо, що вирок набирає законної сили у 30-денний строк з моменту його проголошення.

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду