flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Авторитет правосуддя через доброчесність та компетентність судді

01 грудня 2017, 11:23

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Віктор Данко відвідав дводенний семінар у Львові за темою «Авторитет судової влади: доброчесність та компетентність судді як основні елементи довіри до суду».

Під час проведення семінару, суддів знайомили з історичними процесами утвердження правосуддя та його еволюцією в сучасну модель судочинства.  Про «Стародавнє правосуддя», правове значення Нюнберзького процесу, основні часові зміни в судовому провадженні розповідали фахівець з історії Степан Білостоцький, науковці в галузі кримінально-правових дисциплін Віра Навроцька та конституційного права Сергій Різник.

Поряд з цим, слухачі курсу отримали практичні навички щодо підтримки авторитету суду за допомогою комунікативних засобів з громадськістю через пресу. Дискусію щодо необхідності співпраці представників третьої, судової, гілки влади з медійниками проводили голова комітету Ради суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич та член Національної спілки журналістів Ольга Давид.

«Відкритість суду є передумовою у підвищенні авторитету судової влади в цілому, впродовж двох років, крок за кроком, наша установа виправляє недоліки в комунікації з громадськістю та ЗМІ» - зазначив суддя-спікер Ужгородського міськрайонного суду Віктор Данко.

Також, слухачі семінару разом з радником з питань верховенства права Консультативної місії ЄС обговорювали нагальне питання щодо забезпечення безпеки суду з метою мінімізації негативного впливу на авторитет правосуддя.

На підтвердження, набутих теоретичних знань та практичних навичок, слухачі курсу отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів.

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду