flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч представників суду, поліції та юстиції

11 вересня 2017, 15:00

Представниками Ужгородського міськрайонного суду спільно з керівництвом Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області та уповноваженим працівником поліції області проведено робочу зустріч.

Остання передусім обумовлена нагальною проблемою у виконанні міжнародних зобов’язань України про надання правової допомоги іноземним державам, зокрема й в частині вручення документів чи виклику до іноземного суду осіб, що перебувають на території краю.

Під час зустрічі було з’ясовано, що невиконання або ж неналежне виконання вказаних міжнародних доручень обумовлено, перш за все тим, що громадяни ігнорують виклики з вимогою з’явитися до Ужгородського міськрайонного суду для отримання документів від іноземного суду. Більш того, навіть такий процесуальний захід як примусовий привід особи до судової установи за допомогою поліції, з певних причин, не виконується.

Тож, за результатами зустрічі, досягнуто домовленості більш ретельного виконання правоохоронцями примусового приводу осіб до суду, а у разі неможливості виконання покладеного обов’язку своєчасного інформування суддів про таке.  

Більш того, сьогодні,  керівництвом суду доведено до відома секретарів судового засідання вказану інформацію й вироблено шляхи ефективного виконання доручень іноземних судів.

 

 

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду