flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етичні аспекти взаємин адвоката та судді

07 червня 2017, 15:43

В соціальній мережі Facebook адвокатом Романом Бухтояровим було опубліковано повідомлення відносно судді Ужгородського міськрайонного суду Ірини Шепетко. Вказана публікація датована 03 червня й містить звинувачення судді у «сепаратистських» переконаннях й «зведенні рахунків» з адвокатом.

                                                                                     

Доводимо до Вашого відома, що інформація подана у соціальній мережі  спровокована незадоволенням пана Бухтоярова прийнятим суддею рішенням у справі відносно його підзахисного.

Так, саме 3-го червня, суддею Іриною Шепетко було постановлено вирок, за яким чоловіка, захисником котрого виступає пан Бухтояров, притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення розбійного нападу на неповнолітню дівчину. Строк призначеного судом покарання за тяжкий злочин, вчинений по відношенню до неповнолітньої особи, становить 6 років позбавлення волі. Зауважимо, жодного відношення підсудний до «Правого сектору» не має.

Вказане рішення судді, прийняте в межах кримінального законодавства, обурило адвоката і діючи позапроцесуальним способом, він розповсюдив на сторінках Facebook неправдиву інформацію, чим здійснив наклеп на суддю, використовуючи її походження й попереднє місце роботи – Луганщину.

Зауважимо, жодного доказу «словесної перепалки» Роман Бухтояров не надав, а лише спекулював патріотичними настроями населення.  

Натомість, Ужгородський міськрайонний суд закликає вірити доказам. Просимо переглянути відео з внутрішніх камер установи, на яких зображено як пан Бухтояров переслідує суддю після проголошення вироку й застосовуючи фізичну перевагу штовхає суддю, котра, перш за все, є жінкою.

                                                                           

Зауважимо, що незаконний вплив та тиск на суддів, у будь-який спосіб, заборонений законом. Проте, пан Бухтояров, зневажаючи правилами адвокатської етики, порушуючи громадський порядок й загальноморальні устої життя, застосував фізичний вплив на жінку, при виконанні нею професійного обов’язку – служіння Закону й Справедливості.

Також інформуємо, що вплив на суд здійснювався протягом усього процесу розгляду справи. У «Закарпатській щотижневій правозахисній газеті «Правозахист» неодноразово з’являлися публікації, автором яких є батько підсудного,  з критикою здійснення правосуддя суддею Шепетко І.О.

Ужгородським відділом поліції наразі проводиться розслідування за фактом втручання в діяльність судових органів.

Ми переконані, наклеп на суддю, що принижує честь і гідність особи, без доказового підтвердження, демонструє лише непрофесіоналізм пана Бухтоярова як адвоката та невихованість його як чоловіка. Подібні факти замовчуванню не підлягають, а винуватці повинні відповідати перед Законом!

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду