flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні журналісти, вкотре звертаємо вашу увагу на те, що ми категорично проти розповсюдження маніпулятивної інформації, яка спотворює реальні обставини справи та підриває довіру до судових органів

20 червня 2024, 10:39

Шановні журналісти,

Вкотре звертаємо вашу увагу на те, що ми категорично проти розповсюдження маніпулятивної інформації, яка спотворює реальні обставини справи та підриває довіру до судових органів. Стаття, нещодавно опублікована в одному з онлайн-видань краю щодо справи громадянина Угорщини, обвинуваченого за статтею 149 КК України (торгівля людьми), містить неточності та маніпулятивні твердження.

Так, 14 червня 2024 року між прокурором Ужгородської окружної прокуратури та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. Саме в наданій суду угоді було визначено узгоджене сторонами покарання, також прокурором була надана згода потерпілої на укладення цієї угоди, жодних заперечень з її боку не було висловлено. Це важливий аспект, який свідомо ігнорується у статті.

Розглянувши надані сторонами матеріали та заслухавши учасників кримінального провадження, суд дійшов висновку, що укладена сторонами угода про визнання винуватості не суперечить вимогам КК України та КПК України.

Просимо вас для отримання достовірних даних звертатися до прес-служби суду. Ми завжди готові надати офіційні коментарі та роз'яснення щодо рішень, прийнятих судом. Закликаємо утримуватись від поширення неперевіреної інформації, що може зашкодити репутації судової системи та порушити права учасників судового процесу.

З повагою,
Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду