flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформуємо про діяльність у 2018 році

11 січня 2019, 11:26

Основна діяльність Ужгородського міськрайонного суду як суду загальної юрисдикції була спрямована на забезпечення своєчасного та неупередженого розгляду справ.

В минулому році в провадженні суду перебувало понад 24 тисячі справ, з них найбільшу кількість становлять кримінальні справи - це майже 10 тисяч матеріалів, а також цивільні справи, в яких за захистом своїх прав та інтересів зверталося до суду близько 7 тисяч осіб.

Кількісний показник у справах про скоєння громадянами адміністративних правопорушень, в тому числі й порушень митних правил та вчинення корупційних діянь, становить 6 тисяч протоколів.

Не зважаючи на те, що впродовж 2018 року судочинство в Ужгородському суді забезпечувало 13 суддів, відсоток розгляду справ сягає позначки у 92,5 %, при середньому навантаженні на одного представника Феміди у 1800 справ на рік.

2018 рік був «багатим» не тільки кількістю справ, а й насичений пам’ятними подіями: судді обрали очільником установи Віктора Данка,  працівники висловлювали вдячність Олексію Лемішу та Оксані Монич за роки відданої праці судовій системі, двері установи відчинилися для суддів Андрія Іванова й Олени Тхір.

Разом з цим, судді передавали професійний досвід та практичні навички, отримані за роки праці в судовій системі, майбутнім володарям мантій. П’ятеро стажерів успішно подолали один з етапів на шляху до мрії здійснювати правосуддя.

В рамках судової реформи відбулося укрупнення судових установ країни. Ужгородський окружний суд було зареєстровано як юридичну особу. Щоправда, фактично, процес переходу суддів та працівників установи до новоутвореного суду заплановано на 2019 рік.

Зрештою робота в Ужгородському суді невпинно продовжується, ми й надалі спрямовуємо свою діяльність на притягнення до відповідальності винних, відновлення правової та соціальної справедливості, а також на забезпечення доступу до правосуддя кожному громадянину.

 

*Виділені посилання активні. Натисніть на них, щоб ознайомитися з інформацією детальніше.