flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Землі вартістю понад три мільйона гривень – повернуто громаді

26 червня 2017, 11:17

Сьогодні, завершилося судове слухання у справі щодо витребування земельних ділянок рекреаційної зони по вулиці Баб’яка до комунальної власності мешканців обласного центру.

Так, за рішення Ужгородської міської ради дві земельні ділянки площею 0,088га кожна були передані в приватну власність громадян для забудови. На момент прийняття вказаного рішення міською радою, дана територія була визначена як зелені зони загального користування для рекреаційного призначення. Відповідно до земельного законодавства, зміна цільового призначення земель здійснюється виключно за рішенням органу місцевого самоврядування.

Натомість, Ужгородською міською радою відповідне рішення – не приймалося, а відведення вказаних земель приватним особам для будівництва було здійснено органом місцевого самоврядування всупереч Генеральному плану міста, за яким на місці спірних земель знаходяться зелені насадження (сквер).  

Тож, за результатами розгляду справи було прийнято наступне: скасувати рішення Ужгородської міської ради про передачу території у приватну власність й витребувати спірні землі з приватного володіння громадянина.

Таким чином, суд прийняв рішення на користь громади міста Ужгорода, яким повернув землі в комунальну власність населення.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду