flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою мешканцю м. Ужгород

18 квітня 2024, 13:19
 17 квітня 2024 року, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 60 (шістдесят) днів без можливості внесення застави для 39-річного громадянина України, мешканця м. Ужгород, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).
 
З матеріалів досудового розслідування вбачається, що 15 квітня 2024 року о 17 год. 45 хв. до чергової частини Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що підозрюваний у вбивстві, перебуваючи за місцем свого проживання в м. Ужгород, в ході побутової сварки здійснив удушення невстановленої особи жіночої статі. Відповідно до наявного в матеріалах справи попереднього судово-медичного діагнозу встановлено, що смерть потерпілої настала внаслідок механічної асфіксії.
 
Під час розгляду клопотання підозрюваний визнав, що не мав наміру позбавити життя потерпілої, а навпаки захищався від посягання на його життя з боку потерпілої.
При цьому, слідчий суддя акцентує увагу, що в рамках клопотання про обрання запобіжного заходу не вирішується питання винуватості особи у вчиненні тих чи інших кримінальних правопорушень, а лише на підставі доказів, долучених до клопотання, вирішується питання наявності обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення таких кримінальних правопорушень.
 
Таким чином, зважаючи на доволі високі встановлені ризики під час розгляду клопотання, з урахуванням особистості підозрюваного, слідчий суддя прийшов до висновку, що слід застосувати винятковий запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.