flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід священнослужителю, який підозрюється у вчиненні дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі!!!

20 квітня 2023, 16:46

⠀⠀ ⠀⠀

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області розглянуто клопотання органу досудового розслідування затвердженого прокуратурою  про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання настоятелю  Хресто-Воздвиженського кафедрального собору у  

м. Ужгороді, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України.

⠀⠀ ⠀⠀

Із матеріалів клопотання вбачається, що підозрюваний вчиняв дії спрямовані на формування та посилення нетерпимого, ворожого ставлення у суспільстві до ПЦУ, а отже на розпалювання релігійної ворожнечі, ненависті.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання слідчого і просив суд застосувати запобіжний  захід  у вигляді особистого зобов’язання.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри а також наявність та обґрунтованість  ризиків, зазначених у клопотанні органу досудового розслідування.

 

⠀⠀ ⠀⠀

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд задовольнив клопотання слідчого повністю та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання із покладенням на нього відповідних обов’язків.

 

⠀⠀ ⠀⠀

За даним фактом триває досудове розслідування.